4 tips til en bedre iskaffe

Hvis du gerne vil nedbringe dit budget til kaffe, når sommeren begynder at ramme Danmark, så skal du overveje hjemmelavet iskaffe. I dette indlæg kommer vi med 4 tips til, hvordan du laver en god hjemmelavet iskaffe (… måske så god, at du aldrig vil købe en i dyredomme igen).

iskaffe

Iskaffe med isterninger – med fordel kan disse isterninger være af kaffe, således smagen ikke fortyndes.

Hvad er iskaffe?

Iskaffe er i den kategori man kalder ”Cold Brew”, hvilket betyder at kaffen enten er brygget langsomt i koldt vand, eller den har fået lov at stå i køleskabet natten over. Resultat er en glat og smagfuld kold kaffe, som passer perfekt til sommeren.

Men at drikke iskaffe kan hurtig blive en dyr fornøjelse, hvis denne skal købes hver gang man skal nedkøles om sommeren. Selvom du finder noget fantastisk iskaffe på de lokale caféer rundt omkring i Danmark, så kan din egen iskaffe sagtens måle sig med disse (… hvis du følger disse tips).

 

iskaffe2

4 tips til at lave bedre iskaffe

Når først du har lært det grundlæggende med, at lave din egen iskaffe, så tror du sikkert det er det. Men der er meget mere til det, og kunne du tænkte dig at få de ekstra 30% ud af oplevelsen, så skal du blot følge disse råd.

Tip #1: Mængden af vand

Når du laver iskaffe skal du have en stærk kaffe, da du tilføjer mælk eller fløde. Den ration du skal sigte efter, vil vige fra opskrift til opskrift. Men det er blot vigtigt du holder dig til nogle af disse, og prøver dig frem. Prøv f.eks. med 1:4 og efterfølgende med 1:8, hvilket passer dig bedst?

Tip #2: Forskellige bønner

Skift bønner! selvom det er simplet, så er det ofte noget folk glemmer. Bønnerne betyder alt, og nye bønner kan være ligmed endnu bedre iskaffe. De fleste opskrifter på iskaffer anbefaler medium til mørkristet bønner, men prøv dig frem. Nedskriv altid din holdning til de forskellige bønner, og gå analytisk til værks for at finde de perfekte bønner.

Tip #3: Forsøg med grinding processen

Ligesom med varm kaffe, så har grinding-/kværneprocessen en betydning for smagen. At forsøge sig med en bedre kværn/grinder kan være en mulighed, men ligeså at prøve at ramme forskelligt resultat, inden kaffen brygges. Men husk, at et alt for ”fint” resultat nemt kan give en bitter smag.

Tip #4: Isterninger

Rigtig mange ønsker deres iskaffe rigtig kold, og tilføjer sålefes isterninger til det færdige resultat. Dette giver dog ikke altid den bedste smag, da vandet fra isterningerne langsom fortynder din iskaffe. Svaret herpå er simpethen at lave en ekstra portion iskaffen aftnen før, og fryse disse som isterninger. Når disse tilføjes vil du få en rigtig kold iskaffe og en vedvarende god smag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *