Verdens dyreste kaffe og hvorfor prisen er så høj

Verdens dyreste kaffe bærer navnet Luwak- eller Civet kaffe og er kaffebønner der har været spist af et katte lignende dyr, for derefter at blevet samlet op blandet disses ekskrementer, vasket, tørret, ristet for at til sidst blive til en stærk og fyldig kaffe. Luwak kaffe er derfor ikke navnet på selve kaffebønnen, men derimod den forarbejdning bønnerne går igennem.

Luwak kaffe - dyrDet er en spændende og anderledes både at dyrke kaffe på og noget der både fascinerer, forundrer og foruroliger kaffedrikkere verden over. Mange er nysgerrige og vil gerne smage den verdenskendte kaffe, men hvem ønsker at betale den høje pris?

Luwak kaffens historie

Luwak kaffe bliver hovedsageligt produceret på kaffeplantager i Indonesien og stammer helt tilbage fra 1800 tallet. På det tidspunkt var Indonesien koloniseret af Holland og de nægtet de lokale plantageejere at høste bønner til privat brug. De lokale observerede at det lokale dyr ved navn Palm Civet, som nok af alt minder mest om en kat, spiste kaffens bær, men fordi de ikke kunne fordøje selve bønnerne, var disse at finde i deres ekskrementer. De lokale landmænd begyndte derfor at samle bønnerne op, vaske, tørre og riste dem så de alligevel kunne få lidt kaffe til sig selv.

Der gik dog ikke længe før hollænderne opdagede dette og de blev meget interesseret i denne proces. Derfor blev Luwak kaffen hurtigt efterspurgt og verdenskendt!

Luwak kaffe - verdens dyrest kaffe

Hvor dyrt er Luwak kaffe?

Når du besøger din favorit café kan du regne med at skulle betale mellem 20 og 50 kr. for en kop kaffe alt efter kvaliteten. Hvis du derimod beder om en kop Luwak kaffe, så skal du regne med et prisleje mellem 300 og 400 kr. for en kop. Det afhænger selvfølgelig meget af stedet og kvaliteten af Luwak kaffen, men skal du ud og købe verdens dyreste kaffe til hjemmebrygning, så er et sted mellem 700-1000 kr. for 500 gram ikke helt ved siden af.

Læs også >> 8 fejl du begår, når du laver kaffe

Fordi Luwak kaffe er så dyrt er der desværre også rigtig meget snyderi. Man regner med at der bliver solgt ca. 5000 % mere Luwak kaffe om året end hvad der bliver produceret. Derfor er det vigtigt at kigge efter hvilket produkt man køber og sikre sig, at det er både dyrevenligt og autentisk.

Hvorfor er Luwak kaffe så dyrt?

Men hvorfor er Luwak kaffe egentlig så dyrt – er der nok mange der spørger!? Prisen har både noget at gøre med den unikke høstproces, men også det faktum at de små katte lignende dyr Palm Civet, ikke bare spiser tilfældige kaffebær de finder på deres vej. Nej de spiser kun de absolut bedste de kan finde! Dette sætter også et krav til planterne og de kaffe planter de skal plante for at kunne producerer den dyre kaffe.

Stempel kaffe

Det kræsne dyr og den proces kaffebønnerne er igennem inden de bliver til Luwak kaffe, er så unik og anderledes at folk glædeligt betaler i dyre domme, for at prøve en kop af verdens dyreste kaffe. Det er nok ikke alle der er fans, men en ting er sikkert! Det er noget helt unikt og anderledes der uden tvivl sætter dine smagsløg på arbejde!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *