Lav den perfekte filter kaffe

Det at lave filter kaffe lyder for mange, som en nem opgave, men det at lave en god filter kaffe, er faktisk slet ikke så nemt. Mange ser desværre bare kaffe som en del af dagligdagen og noget de er nødt til drikke for at kunne fungerer. Denne tendens er en skam og vi håber med dette indlæg, at kunne dele ud af vores viden og give fornyet kaffeglæde til alle jer kaffeelskere derude.

Filterkaffe

En kop kaffe skal nemlig være en nydelse, som man tager sig tid til at lave. En god kop kaffe skal kæles for og den skal bestå af de helt rette ingredienser, som er nøje udvalgt. Vi håber vores lille guide til den perfekte filter kaffe, vil sprede glæde blandt jer kaffeelskere!

Sådan laver du den perfekte filter kaffe

Step 1

Start ud med at find de helt rette kaffebønner og mal dem til en flot og ensartede pulver i den rette mængde. Vi anbefaler 7 gram pr. kop. Derudover har du brug for vand og måske noget frisk mælk og lidt sukker.

Læs også >> Sådan udvælger du de rigtige kaffebønner

Step 2

Der findes mange måder hvorpå du kan brygge filter kaffe. Den mest almindelig er nok en traditionel kaffemaskine. Det skal selvfølgelig være op til en selv hvilken brygningsmetode man vælger at benytte, men for at få den bedste kaffeoplevelse, vil vi dog anbefale at stille kaffemaskinen til side. Og i stedet vælge f.eks. en stempel kande eller lignende.

Kaffe med filter

Step 3

Kog vandet og lad det stå et minuts tid til temperaturen er mellem 92-96 grader. Det er vigtigt ikke at benytte for varmt vand, da det blot vil brænde kaffen og give en bitter smag. Du skal benytte omkring 125 ml vand pr. kop. Bryg derefter din kaffe på den måde du måtte ønske.

Step 4

Tilbage til mælken fra tidligere. Det varierer meget fra person til person om man ønsker mælk i sin kaffe. Hvis du fortrækker mælk og måske også sukker kan dette også sagtens lade sig gøre. Varm mælk om bland med sukker og benyt dette enten oveni i din kop kaffe eller erstat noget af vandet med den varme mælk.

Step 5

Nyd en dejlig kop filter kaffe!

Billede

Smag varierer og derfor er det meget forskelligt hvordan man ønsker sin kop kaffe. Vores opskrift er ikke fast og vi elsker selv at variere og eksperimentere med det at lave kaffe. Vi slår dig derfor ikke i hovedet, hvis du ikke er enig med vores måde at brygge kaffe på. Vi ønsker blot at give alle kaffeelskere den samme glæde for en god brygget kop kaffe og håber vores indlæg kan give dig blod på tanden, for at finde frem til det du mener, er den helt perfekte filter kaffe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *